Forestil dig at være 8 år og have svært ved at finde ro i kroppen. Forestil dig, at strømper kradser, bukser klemmer, og at søvnen hver aften bliver en kamp, der kan tage timer. Sådan så hverdagen ud for en skøn dreng og hans familie, da de kontaktede mig for tre måneder siden.


Hans mor kom med et håb. Et håb om, at det kunne blive anderledes. At han kunne få ro – og at de som familie kunne få en lettere hverdag.


Og det håb blev til virkelighed.


Fra tøjkrise og uro til mere ro og færre konflikter


Drengen havde svært ved at tåle elastik, lynlåse og syninger. Joggingbukser var det eneste tøj, han kunne udholde. Hver aften kunne det tage op til 2,5 timer at falde i søvn, og han var ofte plaget af NightTerrors. Han havde så meget uro i kroppen, at det skabte problemer i skolen – både socialt og fagligt.


Men så gik familien i gang. De trænede flittigt med de sansemotoriske øvelser, vi lagde sammen. Og her – tre måneder senere – er det en helt anden dreng, jeg har fået besøg af.


Her er nogle af de forandringer, familien har oplevet:

• Søvnen er blevet en gave, ikke en kamp – han falder nu i søvn på under 20 minutter.

• Tøj er ikke længere et problem – han kan udholde alle kvaliteter og materialer.

• Konflikterne i hjemmet er blevet færre.

• Skolen sender færre beskeder – og forældrene mærker en tydelig forbedring i hans trivsel i undervisningen.

• NightTerrors er sjældnere og mildere – og mor har nu konkrete redskaber til at hjælpe ham hurtigt videre.

• Mor vurderer, at han har opnået omkring 70% bedring på sanserne – og det på bare tre måneder.


En mors ord, der rammer lige i hjertet


Efter besøget fik jeg en mail, som rørte mig dybt:


“Mange tak for din hjælp. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden den.

Du kan bare noget helt specielt, som verden skulle og burde vide meget mere om.”


Den slags ord varmer – og bekræfter, hvor vigtigt det arbejde er, som vi laver sammen. For det er netop et samarbejde: mellem mig, barnet og de forældre, der hver dag vælger at prioritere træningen og tro på processen.



Sansemotoriske udfordringer kan fylde alt i en hverdag. Men det kan vendes – og det sker hele tiden. Når kroppen falder til ro, falder konflikterne. Når sanserne balanceres, vokser overskuddet. Og når barnet får redskaber til at mærke sig selv, bliver livet lettere – både hjemme og i skolen.


Hvis du genkender noget af det, denne familie har stået i, så ved du nu: Du er ikke alene. Og der er noget, du kan gøre.


Du er altid velkommen hos mig – der er plads til jer alle.