UDFORDRINGER
shutterstock_140642584


HAR DIT BARN SØVNPROBLEMER? Søvnproblemer hos børn definerer jeg ved børn, som tager lang tid om at falde i søvn (mere end 20 minutter), har mange opvågninger eller vågner tidligt om morgenen.


Hos det lille barn har det ofte svært ved at falde i søvn, og forældrene må bære barnet rundt.....

shutterstock_235854091

HAR DIT BARN SVÆRT VED AT BLIVE RENLIGT? Nogle børn har svært ved at blive renlige. Er dit barn over 5 år, og har det fortsat svært ved at blive renligt, så er det en god idé at få dit barn vurderet sansemotorisk. Du kan dog gå i gang med at træne dit barn tidligere end de 5 år, hvis du har en mistanke om, at dit barn har svært ved at mærke sig selv og de signaler......


shutterstock_103402664

DRILLER STRØMPER, TØJ OG MÆRKER I TØJET DIT BARN? Mange børn oplever, at deres tøj driller dem. Ret ofte hører jeg om store konflikter mellem barn og forældre pga. tøjet. Det er en rigtig træls måde at starte hver morgen på. De typiske tegn på, at der er problemer med tøjet, handler om kvaliteter af tøj, mærker i nakken og siden på trøjerne eller mærker i bukserne. Ofte har børn svært ved at udholde syningen i strømper og vil ikke have strømperne på mere end højst nødvendigt. Mange af de børn jeg ser.....HAR DIT BARN SVÆRT VED AT FINDE RO?Børn kan fremstå urolige. Det kan være helt normalt for alderen. Hos nogle børn er uroen dog så udtalt, at det forstyrrer barnet i hverdagen. Det kan f.eks. være svært at sidde stille på en stol eller ligge afslappet i sofaen. Nogle børn hopper meget fra aktivitet til aktivitet og formår ikke at fordybe sig i noget, dog undtaget er ofte tablet.....HAR DIT BARN MANGE KONFLIKTER?


Det er normalt for børn at have konflikter med andre børn og voksne igennem barndommen. Der er mange udviklingsstadier, hvor barnet lærer at sige fra, sige til og danne sig sin egen mening. Hos nogle børn er der dog så mange konflikter, at det påvirker hele familiedynamikken, hvor hverdagen kan komme til at bestå af råb, skæld ud og dårlig stemning. Årsagerne bag konflikterne.....HAR DIT BARN SVÆRT VED AT KONCENTRERE SIG?


Det kan kræve meget af dit barn at koncentrere sig. Koncentration er benhårdt arbejde, og der er lavet undersøgelser, der peger på, at vores evne til at koncentrere os er blevet væsentlig dårligere igennem de sidste 10-20 år. Hvad betyder det egentlig at kunne koncentrere sig? Det er evnen til at lave det, nogle kalder for "deep work", dvs. at kunne.....


317284178794582 317284178794582