ANBEFALINGER

Anbefalinger

DEN BEDSTE INVESTERING


”Mette har vores varmeste anbefalinger, og vi er som forældre utrolig glade for, at vi valgte at prøve med sansemotorisk træning. Det er den bedste investering, vi nogensinde har lavet. Vores dreng er meget mere i balance nu og er vellidt blandt hans kammerater, hvilket betyder rigtig meget.

Vi har fået en helt anden dreng, som hviler i sig selv.”


- Mor

OVERAKTIV, TRÆT & MANGLENDE OVERSKUD


Jeg har haft besøg af en skøn dreng på 6 år. Forældrenes beskrivelse af ham for 6 måneder siden: Han er en overaktiv dreng. Hans sanser er på overarbejde. Han ser og hører alt. Han leger altid meget vildt. Han er ofte i løb og sidder ikke stille. Han har svært ved at sidde med til samlinger. Han er en meget træt dreng på trods af faste sengetider. Når han bliver overstimuleret, er han umulig at få kontakt med og kan ikke tage imod en besked.


Pædagogerne giver ham daglige pauser. Han vil gerne røre ved de andre børns hår i børnehaven, og det bryder de sig ikke om. Det sitrer ofte i hans krop, som om han har noget energi, han ikke kan komme af med. Han har det ofte svært med mange mennesker, og har han en legeaftale, bryder han ofte fuldstændig sammen, når aftalen er slut. Han har ofte intet overskud til at lege, når han kommer hjem fra børnehave. 


Drengen har været på konference i sin børnehave, og der er lavet flere tiltag, som dog ikke har haft den afgørende virkning ift. hans problematikker. Forældrene føler, at de på konference får at vide, hvilke udfordringer han har, men ikke hvordan de løser dem, og hvorfor han har dem. Hvorfor og hvordan er det, som jeg har hjulpet forældrene med at løse. 


Drengen har nu været trænet i et halvt år og er lige startet i førskole. Forældrene har fået meget positive meldinger fra skolen. Det går godt med ham, og han kan sidde og koncentrere sig om en opgave i 20 minutter. Afslutningsmødet med børnehaven gik også godt. Børnehaven har udtalt, at han har udviklet sig rigtig meget og er en helt anden og mere rolig dreng. Forældrene fortæller om kontinuerlig fremgang siden opstart af træningen. Han er nemmere at guide verbalt frem for fysisk. Han bliver ikke så nemt kørt op og overaktiv.


Ved sidste og afsluttende møde så jeg, at drengen nu havde fået integreret alle sine spædbarnsreflekser. Drengen har brug for fortsat træning hen over sommeren og et godt stykke tid efter skolestart i august, således at vi er sikre på, at fremgangen er permanent. 

JEG TRÆKKER VEJRET ROLIGERE...


"Du fik styr på vores lille familie. Ikke at vi var ved at falde fra hinanden eller noget, fordi det gør vi heldigvis ikke 😊 Men frustrationer og opgivenhed var desværre nogle følelser, som var en del af vores hverdag! Og væk er den! 


Jeg trækker simpelthen vejret roligere, det kan vores datter mærke, og det kommer jo alt sammen fra dig, så TAK, af hele hjertet! 


Jeg håber, alle børn med sanseproblemer møder dig en heldig dag."


- En mor

SØVN, ONANI & KONCENTRATION


Jeg har haft besøg af en skøn, lille pige på 3 år. Hendes forældre kom til mig, fordi pigen havde trivselsproblemer. Problemerne bestod i, at pigen var meget selvstimulerende (onanerede) hele dagen, hver dag. Derudover var hun et meget aktivt barn og kunne bruge op til 1,5 time på at falde i søvn om aftenen. 


Nu er der gået en måned, og vi har set hinanden igen. Familien har været flittige til at træne derhjemme. Det er der kommet gode resultater ud af. Pigen er ikke selvstimulerende derhjemme længere. Hun er fortsat selvstimulerende i børnehaven, og her er der ikke igangsat træning for at hjælpe hende. Mor fortæller, at pigen er blevet bedre til at lege og samtidig koncentrere sig om legen. Hun kan nu sidde stille med perler og perlekæder. Faktisk er hun begyndt at tegne mennesker, siden sidst vi sås. Putning om aftenen er ikke så konfliktfyldt mere, og hun kan nu falde i søvn på 15-20 minutter. Familien er ikke færdig med at træne pigen og fortsætter derhjemme, indtil vi mødes igen om 2 måneder.

MANGE TAK


"Mange tak for din hjælp. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden den. Du kan bare noget helt specielt, som verden skulle og burde vide meget mere om." 


- Mor

SØVNPROBLEMER, URO & TØJ, DER DRILLER


Jeg har haft besøg af en skøn dreng på 8 år. Jeg så ham første gang for 3 måneder siden, hvor mor kom til mig, i håb om at jeg kunne hjælpe med nogle af drengens udfordringer. Han havde svært ved syninger i strømper, elastik og lynlåse i tøj og jeans. Han gik kun i joggingbukser. Derudover kunne det tage mellem 30 minutter og 2,5 timer for ham at falde i søvn om aftenen, og han var også udfordret af night terror. Han havde meget uro i kroppen, som skabte udfordringer i skolen


Familien har været flittig, og det er der kommet gode resultater ud af: 

 • Han falder nu altid i søvn på under 20 minutter.
 • Han kan udholde alle kvaliteter af tøj.
 • Der er færre konflikter.
 • Der kommer færre beskeder fra skolen om drengens udfordringer. 
 • Når drengen har et tilfælde af night terror, har mor nu redskaberne til at hjælpe ham, så det hurtigere ophører.
 • Mor vurderer, at drengen har oplevet 70 % bedring på sanserne efter 3 måneders træning.

SNAK MED MOR


Efterfølgende har jeg en snak med mor. Mor er meget overrasket og glad for de utrolige fremskridt, hun har set med sin datter på så kort tid.


Mor synes, det er underligt, at ingen faggrupper har anbefalet motorisk træning af pigen, især fordi der er lavet en sansemotorisk profil af PPR.


Vi har også en snak om, at når et barn ligger på grænsen af, at det adfærdsmæssigt går OK, men ikke godt, så søger man måske ikke hjælp.


Mor ville ønske, at andre forældre kan blive klar over, hvor meget barnets livskvalitet kan forbedres igennem motorisk træning.


Det råd er hermed givet videre :-) 

SØVNPROBLEMER, URO & SELVSTIMULERENDE ADFÆRD


Jeg har haft besøg af en skøn pige på 9 år. For 4 måneder siden blev jeg kontaktet af pigens mor. Pigen er født 7 uger for tidligt og har haft en svær start på livet bl.a. med operationer. Problemer med søvn, nærhed og motorisk uro har fulgt hende i alle årene. Der har været kontakt med PPR, og der er bl.a. blevet lavet en sansemotorisk profil, som bekræftede, at hun var sensitiv, bl.a. ift. lyde. Derudover har der været tiltag med spædbarnsterapi, kranio-sakral, marte meo og børsteterapi. Omkring 4-5-årsalderen oplevede forældrene, at pigen begyndte at blive selvstimulerende (onani). Det er en naturlig ting, men det skete meget og i upassende situationer. Inden skolestart blev sundhedsplejersken kontaktet omkring dette, som i samråd med forældrene blev enige om at se tiden an. Desværre fortsatte selvstimuleringen i skoletiden helt indtil nu i 2. klasse. Pigen vil gerne stoppe med adfærden, da nysgerrigheden stiger fra klassekammeraterne, og de undrer sig over, hvad det er, hun laver. 


Vi aftalte et møde, og jeg lavede en sansemotorisk test på pigen. Ud fra testens resultat satte jeg familien i gang med at træne derhjemme. Træningen har haft en positiv effekt på pigen. Der er sket følgende forbedringer: 


 • Hun er ikke selvstimulerende mere. Der har været få gange, hvor hun har haft lyst, men så har hun selv kunnet styre det. 
 • Hun fortæller, at hun har nemmere ved at overskue tingene. F.eks. flere aftaler på en dag eller den kommende uge. 
 • Hendes indsovningsproblem er væk. Hun falder nu i søvn på mellem 2 og 20 minutter. Frem til 7-årsalderen havde hun ekstremt svært ved at falde i søvn, og de sidste 2 år har hun skullet bruge en time til halvanden på indsovning. 
 • Hun fortæller, at familien ikke er så sure på hinanden mere. Der er kommet en bedre tone derhjemme. Skænderierne er færre. 
 • Mor fortæller, at en tur i Djurs Sommerland er gået over al forventning og i et stille og roligt tempo. Tidligere var det stressende at tage på en dagstur, da der var enormt meget uro. Og som en ekstra bonus var der i de 2 efterfølgende dage ingen reaktioner på overstimulering fra turen. Noget, som familien ikke har prøvet før. 
 • Mor fortæller, at bedsteforældrene kan mærke en forskel på pigen. De kan ikke helt sætte en finger på, hvad det er, men noget er positivt anderledes. 

LÆS FLERE SUCCESHISTORIER


Er du nysgerrig efter at læse flere succeshistorier om børns gode trivsel efter et sansemotorisk forløb hos mig?


Jeg opdaterer ofte min Facebookside med nye historier. Vil du læse mere, så følg linket, og "synes godt om" min side. 

317284178794582 317284178794582