ANBEFALINGER

KONTAKT: 

Mobil 21835080 man-fre 9-13

Mette@sansevejlederen.dk


Sansevejlederen ApS

Sølundsgade 47, 8700 Horsens

CVR 38764179

GLADE FORÆLDRE BERETNINGER

 

Resultater kommer ikke af sig selv. Det kræver vejledning og ikke mindst en målrettet indsats fra forældrenes side. Ved kontinuerlig træning hver dag ses der resultater indenfor kort tid. Herunder finder du eksempler på børn, som jeg har hjulpet sammen med nogle meget ihærdige forældre. Børnene er forskellige i alder, baggrund, motoriske udfordringer og handicaps. Nogle beretningerne er anonyme og skrevet af mig - men altid med godkendelse af forældrene. Andre beretninger er skrevet af forældrene. Læs de nyeste historier på min facebook side: Sansevejlederen.

TRIVSEL OG LIVSKVALITET, DRENG 7 ÅR


Jeg har haft besøg af en sød dreng på 7 år. Mor kom til mig, fordi drengen viste tegn på sansemotoriske udfordringer. Nogle af de ting, mor fortalte mig om, var: Han har opvågninger om natten og ender altid i mor og fars seng om natten. Han er klodset. Han kaster sig aldrig ud i noget, der kan være “farligt”. Han er ikke så god til at bruge bestik som hans jævnaldrende. Han har altid hadet strømper, og mærker i tøjet driller ofte. Han er næsten som en lille koalabjørn som higer efter tæt kontakt med mor. Hans selvtillid er ikke så god. Han er småtspisende og selektiv spiser. Han skal mindes om, at nu er det tid til at komme på toilet. Læsning i skolen volder ham store problemer, så meget at han ikke selv troede, at han kunne starte i 1. klasse. Han har det svært med at badevandets temperatur aldrig er tilpas. 


Nu har familien været igennem et tre måneders sansemotorisk afklaringsforløb hos mig. Det er der kommet gode resultater ud af:  


  • Drengen er blevet rigtig god til at spise med bestik. Han går nu selv i gang med at skære i maden, uden at han beder forældrene om hjælp. 
  • Nu går drengen selv ud at tisser, når han skal. Tidligere skulle han mindes om, at huske at gå ud på toilet. 
  • Han har fornyelig lavet en læsetest, og han synes selv, at det gik rigtig godt. 
  • Familien har været i flere store forlystelsesparker, og drengen vil nu prøve alting. Han holder sig ikke tilbage. Han afprøvede både vandrutsjebaner, klatrevægge og andre vilde forlystelser. 
  • Han sover nu oftere i egen seng, i stedet for at komme ind til forældrene hver eneste nat. 
  • Når familien spiser, så kan drengen nu blive siddende på egen plads i stedet for at kravle over og sidde på skødet af enten mor eller far. 
  • Han har nu ingen udfordringer med strømper og andet tøj. 
  • Han er ikke så kræsen mere. Han spiser nu mere forskelligt, og han spiser større portioner. Han er modig ift. at prøve nyt mad. 
  • Han elsker nu tumleleg/fysisk leg med far. 
  • Han har stadig svært ved at komme i bad, men badevandets temperatur generer ham ikke længere. EMMELIE

Emmelie er født for tidligt, uge 30+3. Kort efter fødslen viste det sig, at hun har en hjerneskade. Emmelies mor træner flere gange dagligt med hende, og hun er en af de mest ihærdige mødre, jeg har mødt.  Kort tid efter opstart af træning, begynder Emmelie at spise bedre og mere, hun er mindre lydfølsom, hun er bedre til at udholde at få tøj på, mor har en bedre kontakt med hende, hun har en bedre kropskoordination og er mere opmærksom. Generelt udvikler hun sig positivt selvom hendes hjerneskade gør, at tingene tager lidt længere tid.MAGNE

Magne er født med CDG syndrom, som er en sjælden genfejl. Da jeg så ham første gang i maj 2016, var han gået i stå i hans udvikling. Forældrene og jeg startede med at træne Magne hver dag, og han udvikler sig nu helt fantastisk.


Mettes træning med vores søn, Magne, har rykket ham på rigtig mange områder  - bl.a. på hans sensitivitet, svimmelhed, styrke, koordinering og søvn! Mette masserer, trykker, ruller og gynger med Magne, og han er vild med Mette - hun synger sammen med ham, mens de træner, så for Magne er træningen en leg.

 

Marianne og Bo, forældre til Magne 3 år (diagnose CDG-syndrom)MARIE

Marie er født for tidligt, i uge 30. Da jeg mødte hende første gang var hun knap 14 måneder. Hun havde problemer med søvn (vågner 10-15 gange/nat), flakkende arme, sprogligt gået i stå og har en lille stress tolerance. Allerede efter 3 uger var der store fremskridt. Far kan nu putte Marie, før var det kun mor der duede. Om dagen sover Marie 2 gange nu, fremfor én gang før. Hun virker mere træt, men det er på en positiv måde. Hun kan bedre mærke sig selv og sine behov nu. Hun er blevet mere tryghedssøgende, og hun spiser godt. Hun viser tydligere signaler, og hun kan nu puttes i barnevognen igen. Hun går nu endelig selvstændigt rundt, og hendes afføring har været stabil de sidste 2 uger. Marie har også fået et bedre sprog  og er blevet bedre til at koncentrere sig, f.eks. hvis de kigger i en bog.

 

Mette Nejland Frisk, Motorikvejleder.


Først og fremmest tak Mette, for at lytte til mig da jeg henvendte mig til dig med min datters søvn problemer og min moderlige følelse om, at mit barn ikke var i trivsel, selvom hun var en frisk og meget glad pige. Efter et hav af læger der havde gjort det klart, at min datter var heldig, og jeg skulle være glad for hendes hurtige udviklingen, var det fantastisk at blive bekræftet i, at min egen intuition var rigtig.  De øvelser vi fik mod hendes søvnproblemer, afhjalp også hendes koncentration. Der gik ikke mange uger, før vi følte, at vi havde et barn, der var oprigtigt glad og mere i balance med sine egne lyster og behov, og som nu kunne udtrykke disse ligegyldig, hvor vi er henne. Jeg vil til værd en tid anbefale motorisk træning og dig videre til andre.

 

Mor til MarieSAMUEL

Samuel på 9 år er født 3,5 uger for tidligt. Hans mor kom til mig, fordi Samuel lider af en del uro i kroppen, koncentrationsbesvær og til tider udadreagerende adfærd. Han ventede på udredning fra PPR i forhold til at få redskaber til hjælp i skolen. Samuel blev testet hos mig, og jeg fik lavet et træningsprogram til ham. Samuels mor gik i gang med at træne ham 2 gange dagligt. Familien var meget flittige, og der kom hurtige resultater. Jeg forventer, at ved fortsættelse af træningen, kan Samuel få dæmpet hans vågenhed i hjernen, og skabe strategier til at berolige sig selv, når han har brug for det.

 

Motorikvejleder Mette Nejland Frisk

 

Tusind tak igen Mette, for en meget positiv oplevelse af en ny og fager verden, som virker til at have hjulpet Samuel meget godt.

Vi er begge meget taknemmelige og Samuel gik stolt derfra. Tak igen og alt det bedste fremover. Du har i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

 

Kh Kathrine, mor til Samuel JAKOB

Jakob er 4 år. Han er født næsten 3 måneder før tid - uge 29+5. Mor henvendte sig til mig med bekymringer omkring søvn og spisning.


Vi forsøgte os med motoriktest hos Mette, fordi Jakob på knap 4 år havde virkelig mange opvågninger om natten, og vi havde undret os over, at han var meget tilbageholdende med fysisk kontakt. Han ville ikke give knus, og han havde aldrig fundet ro eller tryghed om natten, ved at ligge i vores seng.

Allerede efter godt en uge med daglig træning og massage sov Jakob igennem en hel nat, for første gang i sit liv. Og efter en måned kom han for første gang ind en tidlig morgen, puttede sig i midten og faldt i søvn. Noget der før var utænkeligt.

Vi kan virkelig mærke en stor forskel. Og har været utrolig glade ved forløbet. Jakob har ikke længere den uro i kroppen, og når han får det, har vi redskaberne til at hjælpe ham.

 

Jonna, mor til JakobLIAM

Liam er født ekstremt for tidligt i uge 24+3. Han er 11 måneder, da jeg møder ham første gang. Grundet den meget tidlige fødsel er han bagud i stort set al udvikling. Efter opstart af træning kom der hurtige resultater. Liam udvikler sig meget hurtigt efter opstart , og får integreret flere reflekser. Han er blevet stærkere og mere stabil i hans krop. Han havde før en sitren/spjæt med hans krop, som nu er væk. Liam er fortsat i et forløb hos mig, og vi arbejder nu med hans hypermobile led, så han snart kan komme helt op at gå.


Cleaner, 4578 Marmora Road, Glasgow D04 89GR

Call: 1-800-700-6200

Email: mail@demolink.org